VOOR 17:00 BESTELD, MORGEN IN HUIS | GRATIS VERZENDING*

Je telefoon draadloos opladen met Qi-technologie

Draadloos je telefoon opladen met Qi-technologie

In dit artikel leggen we u alles uit over het draadloos opladen van je telefoon door de nieuwe QI Technologie. We gaan het over de volgende punten hebben:

 • Wat is Qi-technologie?
 • Hoe werkt het draadloos opladen met Qi-technologie?
 • Gaat de Qi-technologie de usb-kabel vervangen?
 • Welke telefoon is geschikt voor draadloos opladen?
 • Wat is er te koop op het gebied van draadloos opladen?
 • Wat moet ik kopen om draadloos op te kunnen laden?
 • Hoe plaats ik een draadloze ontvanger in mijn telefoon?

 

Wat is Qi-technologie?

Qi-technologie is de nieuwe standaard die wereldwijd gebruikt wordt voor het draadloos opladen. Vele groten merken, zoals Samsung, LG en HTC, maken al gebruik van de techniek. Deze techniek is ontwikkeld door Wireless Power Consortium. Qi spreek je uit als ‘chi’.


Draadloos opladen betekent dat je telefoon en de oplader niet meer met een kabel verbonden hoeven te zijn. Je kunt deze gewoon op de oplaad-pad plaatsen en hij laadt automatisch op. De oplader zelf moet vaak nog wel aangesloten worden op de netstroom.


Er zijn tegenwoordig ook al powerbanks met deze technologie. Deze kun je dus makkelijk meenemen en wanneer de powerbank opgeladen is hoeft hier geen kabel meer aan.

De technologie werd eerder al gebruikt in de tandenborstels van Oral-B. Ook maken bijna alle smartwatches gebruik van deze manier van opladen.

 
 

Hoe werkt het draadloos opladen met Qi-technologie?

Qi-technologie werkt met inductie. Er zijn 2 spoelen, 1 ontvanger (bijvoorbeeld je telefoon) en 1 zender (de oplader). De zender straalt een magnetisch veld uit. De ontvanger heeft net zo’n spoel in zich waarmee deze het magnetische veld weer omzet in stroom. Deze stroom wordt daarna getransporteerd naar de accu / batterij van je telefoon.

Bij de eerste Qi-technologie was het mogelijk om één apparaat binnen een straal van 5 millimeter van de oplader op te laden.
De nieuwe technologie maakt het al mogelijk om binnen een straal van 4 centimeter een apparaat op te laden. Ook kunnen bij de nieuwe technologie meerdere apparaten tegelijk opgeladen worden met maar 1 oplader.

 

 

Gaat de Qi-technologie de kabel vervangen?

Draadloos opladen zou in principe de kabel kunnen vervangen. Wij denken echter dat dit nog lang gaat duren.

Op dit moment kan de Qi-technologie alleen nog maar laden. Gegevens uitwisselen tussen je telefoon en computer niet. Dit kan wel via Bluetooth of WiFi maar dit werkt in de praktijk vaak niet zo makkelijk als een kabel.

 

Welke telefoon is geschikt voor draadloos opladen?

We hebben een speciale pagina aangemaakt die we regelmatig zullen updaten. Hier vind je een overzicht met alle telefoons die geschikt zijn voor het draadloos opladen.

Kan mijn telefoon draadloos opladen?
 

Wat is er te koop voor draadloos opladen?

Momenteel zijn er 3 type producten te verkrijgen:

Wij zullen de komende periode ons assortiment flink uitbreiden. Heeft u vragen of wilt u iets hebben maar staat het niet op de site? Mail of bel ons even en wij helpen u verder.

 

Wat moet ik kopen om draadloos op te kunnen laden?

Wanneer je draadloos wilt opladen moet je weten of er een Qi-ontvanger in je telefoon zit. Op deze pagina staat welke telefoons hierover beschikken.

Zit er al een ontvanger in je telefoon? Dan kun je gewoon een oplaad pad of een powerbank met Qi-technologie kopen. Dit zal dan probleemloos werken.


Beschikt je telefoon nog niet over een ontvanger maar is deze wel te verkrijgen voor je telefoon? Dan moet je een ontvanger en een oplader / powerbank kopen.

Is je telefoon niet geschikt om draadloos op te laden? Dan kun je altijd een oplaadpad met micro usb / lightning uitgang kopen. Deze zijn geschikt voor iedere iPhone / Android telefoon.

 

 

Hoe plaats ik een draadloze ontvanger in mijn telefoon?

Een draadloze ontvanger is erg makkelijk in je telefoon te plaatsen. Op de afbeelding hieronder zie je hoe je het moet doen.

 
Hoe moet je een draadloze ontvanger plaatsen?
 

 1. Open je telefoon
 2. Haal de stikker van de draadloze ontvanger
 3. Plaats de ontvanger op de batterij zodat de ijzeren pinnetjes op elkaar vallen
 4. Wrijf er even goed overheen en controleer of de draadloze ontvanger goed vast zit
 5. Sluit je telefoon weer
 6. Nu is je telefoon klaar om draadloos op te laden

 

Heb je een telefoon die niet geschikt is voor draadloos opladen en heb je een draadloze oplader gekocht met lightning / micro usb aansluiting gekocht dan kun je deze aan de binnenkant of buitenkant van je telefoon plaatsen. Zorg er wel voor dat de kabel van de ontvanger strak langs je telefoon loopt.

Over ons

Lees meer

Contact

 • Patronaatstraat 23
 • klantenservice@batts.nl

Mijn accountInloggen   Registreren

Nieuwsbrief
Abonneer   Privacy Policy

Facebook

← Keer terug naar de backoffice    Deze winkel is in aanbouw. Eventueel geplaatste orders zullen niet worden gehonoreerd of verwerkt. Hide