VOOR 17:00 BESTELD, MORGEN IN HUIS | GRATIS VERZENDING*

Welke externe batterij / Power Bank heb ik nodig?

Een externe batterij wordt ook wel power bank of mobiele oplader genoemd.

Wat is een externe batterij?

Een Power Bank / Externe Batterij is een mobiele oplader die van te voren kan worden opgeladen om later telefoons, tablets of laptops op te laden. Een Power Bank is dus een handige gadget waarmee je elektrische apparaten kan opladen zonder dat je een stopcontact nodig hebt. Dat is handig als je bijvoorbeeld onderweg bent. 

Hoe werkt de batterij?

Een Power Bank kun je opladen door deze aan te sluiten op een stopcontact. De meeste Power Banks maken gebruik van stroom via USB. Dat betekent dat een Power Bank, net zoals een smartphone, iPad of GPS-systeem, is op te laden door deze aan te sluiten aan een USB-oplader (die standaard wordt meegeleverd bij de meeste smartphones en tablets) of door deze met een vaak bijgeleverde USB-kabel aan te sluiten op een computer. Power Banks die geschikt zijn voor het opladen van laptops worden vaak opgeladen door een meegeleverde adapter. Solar Power Banks worden naast de standaard manier van opladen (USB of adapter) ook opgeladen door een zonnepaneel dat onderdeel uitmaakt van de Power Bank.

Welke externe batterij heb ik nodig?

Om te bepalen welk type externe batterij het beste bij uw telefoon, laptop of tablet past moet u op meerdere factoren letten. Zo verschilt het per telefoon en per gebruiker hoeveel uren extra u uw apparaat kan worden gebruikt met behulp van een externe batterij. Wat voor iedereen hetzelfde is en wat u wel makkelijk kunt uitrekenen is hoe vaak u uw batterij kan opladen met een externe batterij.

Hiervoor dient u het vermogen van de batterij (het aantal mAh) in uw telefoon of tablet te weten. Dit is vaak te vinden op uw batterij of in onderstaand overzicht. Wanneer u het vermogen van een externe batterij deelt door het vermogen van uw eigen batterij weet u grofweg hoe vaak u uw batterij kan opladen.

Hoeveel vermogen heeft mijn batterij?


Batterij Samsung Galaxy S4: 2100 mAh
Batterij Samsung Galaxy Note 2: 3100 mAH Batterij Samsung Galaxy Tab 2: 7000 mAh
Batterij iPhone 5(s/c): 1440 mAh
Batterij iPhone 4s: 1400 mAh
Batterij iPad 2: 6930 mAh
Batterij iPad mini: 4490 mAh
Batterij The new iPad (3): 11666 mAh
Batterij TomTom Go 300: 2300 mAh
Batterij TomTom (overig): 950-2300 mAh
Batterij GPS (overig): 800-2300 mAh
Batterij laptop: 3000 mAh - 6600 mAh
 

Rekenvoorbeeld:

Ter illustratie: een Power Bank van 5600 mAh moet iedere moderne smartphone minimaal twee keer en maximaal vier keer kunnen opladen.

Over ons

Lees meer

Contact

  • Patronaatstraat 23
  • klantenservice@batts.nl

Mijn accountInloggen   Registreren

Nieuwsbrief
Abonneer   Privacy Policy

Facebook

← Keer terug naar de backoffice    Deze winkel is in aanbouw. Eventueel geplaatste orders zullen niet worden gehonoreerd of verwerkt. Hide