VOOR 17:00 BESTELD, MORGEN IN HUIS | GRATIS VERZENDING*
Land:

Vliegen met een externe accu / Lithium-Ion

 • Geplaatst op
 • 3
Vliegen met een externe accu / Lithium-Ion

Vliegen met Lithium-ion batterijen. Mogen externe batterijen en andere batterijen mee het vliegtuig in? Wij geven tips en advies.

Neem uw power bank of externe accu gerust mee het vliegtuig in.

Alle externe batterijen worden gemaakt van Lithium-Ion. Een krachtige stof die ook wordt gebruikt in batterijen voor laptops, telefoons en elektrische auto's. Het voordeel van het gebruik van deze stof is dat zeer veel energie compact kan worden opgeslagen. Het nadeel is echter dat de stof brandbaar is. Bij normaal gebruik zijn de batterijen volkomen veilig maar bij misbruik van de batterijen en bij blootstelling aan zeer hoge temperaturen kunnen ze ontbranden en zelfs ontploffen. Volgens Bloomberg blijkt uit onderzoek van de Amerikaanse luchtvaartorganisatie FAA dat er om het jaar een incident gebeurt met Lithium-Ion batterijen.
 

Dit heeft daardoor ook gevolgen voor het vliegen met Lithium-Ion batterijen. Zo mogen niet oplaadbare batterijen bij sommige luchtvaartmaatschappijen niet mee. Omdat het onmogelijk is mensen te verbieden hun telefoon, ipod's, laptops en tablets mee te nemen in het vliegtuig  en omdat het risico van vliegen met een telefoonbatterij extreem klein is, mogen oplaadbare Lithium-Ion batterijen gewoon het vliegtuig in. Wat soms niet mag, zoals bij Cathay Pacific, is het meenemen van veel extra batterijen. Externe batterijen staan in het overzicht zelfs apart vermeld. Deze moeten echter mee in de handbagage en mogen niet worden ingecheckt.


Uit eigen ervaring.

Het vliegen met power banks zoals deze levert geen enkel probleem op. Nog nooit in Europa of de VS heeft iemand hier iets over gevraagd of gezegd. Neem dus gerust een externe batterij mee op zakenreis of vakantie. We kunnen slechts een enkele tip geven:

 • Check de externe batterij niet in maar neem deze mee in uw handbagage.

Zelf hebben wij met de volgende Lithium-Ion Power Banks zonder problemen gevlogen:

12.000 mAh Power Bank (klik voor meer info)
16.000 Laptop Power (klik voor meer info)
Brunton Pulse (klik voor meer info)
2600 mAh Sleutelhanger Power Bank (klik voor meer info)
Camera accu's van Patona (klik voor meer info)

Kies hier het type Power Bank die jij zoekt:


Reacties

 1. Marcel Marcel

  Naar China is de powerbank geen probleem maar terug alleen als die onder de 1000 mAh is, daarboven ben je hem kwijt, ook uit ruimbagage.

 2. Turtle Turtle

  Mijn powerbank (merkloos) is op het vliegveld in Beijing ingenomen omdat er niet op vermeld stond wat de capaciteit was. En het is mij compleet onduidelijk welke capaciteit wel of niet toegestaan zou zijn (als het er opgestaan had).

 3. penning penning

  Mijn samsung p50000 is ingenomen op vliegveld pukhet omdat het teveel capaciteit had. Onder 32ooomha was nog ok daarboven niet.

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden

Over ons

Contact

 • Patronaatstraat 23
 • klantenservice@batts.nl

Mijn accountInloggen   Registreren

Nieuwsbrief
Abonneer   Privacy Policy

Facebook

← Keer terug naar de backoffice    Deze winkel is in aanbouw. Eventueel geplaatste orders zullen niet worden gehonoreerd of verwerkt. Hide