VOOR 17:00 BESTELD, MORGEN IN HUIS | GRATIS VERZENDING*
Land:

Toshiba roept laptop accu's terug.

  • Geplaatst op
  • 0
Toshiba roept laptop accu's terug.

Toshiba is momenteel bezig met een grote terugroepactie van laptop accu’s.Wanneer je een Toshiba laptop accu hebt die met de code G71C moet je oppassen, de accu’s raken namelijk gemakkelijk oververhit en kunnen hierdoor smelten.

 

De Toshiba laptop accu met code G71C zit in de laptops Toshiba Protege, Setellite en Tecra. Deze zijn verkocht tussen juni 2011 en januari 2016.
 

Daarnaast kon de accu kon ook los gekocht worden wanneer de huidige accu aan vervanging toe was.

 
 

De constatering van vier mensen dat de accu oververhit kon raken, heeft er toe geleid dat Toshiba de laptopaccu’s terugroept. Vooralsnog zijn geen meldingen dat mensen verwondingen op hebben gelopen.Wel hebben deze meldingen ervoor gezorgd dat de Amerikaanse CSPC (Consumer Product Safety Commission) Toshiba heeft verzocht de batterijen met code G71C terug te nemen. Er zijn er in Amerika zo’n 100.000 verkocht.
 

Toshiba verzorgd een gratis vervanging voor deze gevaarlijke accu’s.
 

Op dit moment is het nog niet bekend hoe het in Nederland geregeld wordt en hoeveel er verkocht zijn. 

 
 

Wanneer jouw batterij met de code G71C begint, raadt Toshiba aan de laptop uit te zetten en de accu direct te verwijderen uit het apparaat. Je kunt je laptop dan toch blijven gebruiken door hem met een AC adapter continu aan de stroom te leggen tot je een andere accu ontvangt.

 
 

Twijfel je nu of je eigen Toshiba accu veilig is? Een accu check van Toshiba maakt het mogelijk te controleren of jouw accu in aanmerking komt voor vervanging. Daarnaast bestaat een automatisch hulpprogramma dat je kunt downloaden en automatisch controleert of jouw accu verdacht is.
 

Beide vind je op: https://batterycheck.toshiba.com/BatteryUpdate/ManualCheck?region=TEG&lang=nl&country=NL 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden

Over ons

Contact

  • Patronaatstraat 23
  • klantenservice@batts.nl

Mijn accountInloggen   Registreren

Nieuwsbrief
Abonneer   Privacy Policy

Facebook

← Keer terug naar de backoffice    Deze winkel is in aanbouw. Eventueel geplaatste orders zullen niet worden gehonoreerd of verwerkt. Hide