VOOR 17:00 BESTELD, MORGEN IN HUIS | GRATIS VERZENDING*
Land:

Review Xtorm AM120 Lava charger 2

 • Geplaatst op
 • 2
Review Xtorm AM120 Lava charger 2

De nieuwe versie van de winnende zonnelader in het televisieprogramma Kassa is de Xtorm Lava charger 2 (AM120). Deze gaan we ditmaal bespreken in dit artikel.

Review Xtorm Lava Charger 2 AM120

Een bekende fabrikant binnen de markt van powerbanks is Xtorm. Xtorm produceert powerbanks van hoge kwaliteit en voorzien van de nieuwste technologieën. Naast de ‘normale’ powerbanks, produceert Xtorm ook super efficiënte zonneladers. Een bekend model binnen de Xtorm zonneladers is de Xtorm Lava Charger 2 (AM120).

Eerder werd de vorige versie van deze zonnelader, Xtorm Lava Charger (AM114), al eens getest door het televisieprogramma Kassa. Hierbij kwam deze powerbank als beste uit de test. Klik hier voor het artikel dat we daar eerder over schreven.

Omdat we benieuwd zijn of de nieuwste versie net zo’n succes is, gaan we ons vandaag richten op de Xtorm Lava Charger 2.

 

Voor we de Xtorm Lava Charger 2 onder de loop gaan nemen, zullen we eerst kort uitleggen wat het verschil is tussen een reguliere powerbank en een zonnelader.

 

Verschil ‘gewone’ powerbank en zonnelader

Zowel de reguliere powerbank als de zonnelader zijn externe accu’s. Deze kunnen voor vertrek opgeladen worden om later telefoons, tablets en in sommige gevallen zelfs laptops mee op te laden.

 

Beide type powerbanks worden dus voor hetzelfde doel gebruikt. Dus waar zit het verschil dan precies in?

Het verschil zit hem in het opladen. Hoewel zowel de reguliere als de zonneladers via netstroom opgeladen kunnen worden, heeft de zonnelader nog een extra voordeel. Deze externe accu kan dankzij de ingebouwde zonnepanelen gemakkelijk energie opwekken. Wanneer de zon schijnt en de powerbank wordt hierin gelegd, laat de powerbank zich dus vanzelf op. Met de verzamelde energie kun je vervolgens via USB je apparaten opladen.

Zonneladers zijn dus ontzettend handig wanneer je een fietstocht maakt, op vakantie bent, op het terras zit of aan het zwembad ligt of een heerlijke wandeling maakt.

 

Nu het verschil tussen de reguliere powerbank en de zonnelader duidelijk is, zullen we beginnen met het beoordelen van de Xtorm Lava Charger 2 (AM120).

We beginnen met het algemene gedeelte, namelijk: de productspecificaties.

 

Productspecificaties

Merk

Xtorm

Afmetingen

15 x 9 x 2 cm

Gewicht

252 gram

Zonnepaneel

3.5 Watt

Batterijcapaciteit

44,4 Wh

Capaciteit

6000 mAh

Output USB

 • 1x Female USB 5V / 1A
 • 1x Female USB 5V / 2.1A

Output DC

 • C 2.0, 9V, max. 1600 mA
 • 12 V, max. 1250 mA

Oplaadtijd Xtorm AM120

 • Via USB 5-10 uur
 • Via zonnepaneel: 7-9 uur

Input USB

Micro USB 1A

Oplaadtijd apparaat

1-2 uur

Kleur

Grijs

Oplaadindicator

Ja

Verpakking bevat

 • Doos
 • Xtorm Solar Charger 2 AM120
 • Micro USB laadkabel
 • Handleiding

 

Natuurlijk is een belangrijke factor bij het kopen van de powerbank de capaciteit. Zoals in de productspecificaties te zien is, is dat voor de Xtorm Solar Charger 2 AM120 6000mAh.

Om je te laten zien wat dit voor jouw apparaat betekent, hebben we hier wat apparaten op een rijtje te gezet.

 

Apparaat

capaciteit accu mAh

Aantal keer opladen

iPhone 6S Plus

2.915

2,1

iPhone 6S

1.715

3,5

iPhone 5S

1.560

3,8

Galaxy S4

2.600

2,3

Galaxy S5

2.800

2,1

Galaxy S6

2.550

2,4

Galaxy S6 edge

2.600

2,3

Sony Xperia Z3

3.100

1,9

Sony Xperia Z4

2.930

2,0

Sony Xperia Z5

2.900

2,1

Huawei Ascend P7

2.500

2,4

iPad mini 3

6.470

0,9

iPad mini 4

5.124

1,2

MacBook Air 11"

5.200

1,2

MacBook Pro 13"

6.000

1

 

Staat jouw apparaat er niet bij? Geen probleem! Deel dan de capaciteit van de batterij van jouw apparaat door de capaciteit van de Xtorm Solar Charger 2 , dit is 6000mAh.

 

Extra energie is bij de Xtorm Solar Charger 2 te halen uit de zonne-energie. Deze is in het bovenstaande schema niet meegerekend. Door de krachtige 3.5 Watt zonnepaneel heeft de powerbank een extra snelle laadtijd via zonlicht.

 

Let er wel op dat dit schema een indicatie is. De capaciteit van de powerbank zal nooit precies 6000mAh zijn. Dit heeft onder andere te maken met energieverlies van de accu. Ook ouderdom van de accu een rol gaan spelen.

 

Hoewel de specificaties erg belangrijk zijn, is natuurlijk ook het uiterlijk van belang. Vandaar dat we ons hier nu op gaan richten.

 

Design

 

De Xtorm Lava Charger 2 is grijs van kleur en is uitklapbaar. Wanneer je de powerbank uitklapt, komen de zonnepanelen tevoorschijn. Op de achterkant staat op de onderste ‘klep’ bovenin het logo van Xtorm gegrafeerd.

Helemaal onderaan deze ‘klep’ vind je de zogeheten ‘check button’. Door op deze knop te drukken kun je zien hoeveel energie de powerbank nog heeft. Deze energie wordt weergegeven door middel van de led lampjes aan de zijkant van de powerbank.

 • 4 led: 100%
 • 3 led: 75%
 • 2 led: 50%
 • 1 led: 25%
 • Geen led: leeg

 

Deze indicatoren zijn erg fijn wanneer je wil weten of je powerbank nog voldoende stroom heeft om je apparaat mee op te kunnen laden. Dit is dan ook een pluspunt van de powerbank.

 

Aan de onderkant van de powerbank bevinden zich de USB OUT 1, micro USB en USB OUT 2.

 

Dankzij de handzame afmetingen van 15 x 9 x 2 cm is de powerbank ideaal om mee te nemen voor dagjes weg. De powerbank past gemakkelijk in de tas en ligt niet in de weg. Ook het gewicht belemmert je niet de Xtorm Solar Charger 2 mee te nemen, de powerbank weegt slechts 252 gram.

 

 Xtorm lava charger 2 AM120

 

Het opladen

Doordat de powerbank beschikt over zowel zonnepanelen als USB uitgangen, kan de powerbank op twee manieren opgeladen worden.

 

Allereerst: het opladen van de Xtorm Lava Charger 2 doormiddel van USB.

Het is mogelijk de powerbank op te laden via netstroom. Je kunt de powerbank dan opladen op dezelfde manier als dat je je andere apparaten oplaadt. De USB-kabel die hiervoor nodig is, is bijgesloten. Je kunt er dan voor kiezen de powerbank op te laden aan je computer, of met een A / C adapter (een blokje waar je ook je telefoon mee oplaadt) die je nog hebt liggen. Deze adapter wordt namelijk niet meegeleverd.

Deze manier van opladen neemt 5-10 uur in beslag wanneer de powerbank volledig opgeladen wordt.

 

De tweede mogelijkheid is het opladen van de Xtorm Lava Charger 2 doormiddel van zonlicht.

De zonnepanelen op de powerbank maken het mogelijk dat de powerbank opgeladen kan worden door zonlicht. Wanneer je hiervoor kiest leg je de powerbank met de zonnepanelen naar boven in de zon. De beste tijd om dit te doen is tussen 9.00 en 15.00 uur. Dan is het zonlicht het felst.

Houdt er wel rekening mee dat je de zonnepanelen van de powerbank niet kunt vergelijken met zonnepanelen die op de daken liggen. De zonnepanelen in de powerbank reageren in tegenstelling tot de zonnepanelen die op de daken liggen niet of nauwelijks of daglicht. Om de powerbank door middel van de zonnepanelen op te laden, is zonlicht dus een vereiste. Ook kun je de powerbank niet in de regen laten liggen.

Het volledig opladen doormiddel van zonnepanelen neemt ongeveer 7-9 uur in beslag.

 

Bij beide manieren van opladen kan de ‘check button’ gebruikt worden om te kijken hoe vol de powerbank is.

 

 

Dankzij de twee USB uitgangen is het mogelijk twee apparaten tegelijkertijd op te laden. Wanneer de powerbank voldoende opgeladen is (door USB of door de zon), kun je twee apparaten inpluggen en opladen.

 

Conclusie

Dankzij het televisieprogramma Kassa was al bekend dat de voorloper van de Xtorm Solar Charger 2 (AM 120) een succes was.

Na het testen van deze kunnen we stellen dat hetzelfde geld voor de opvolger. Het product doet wat het belooft en de zonnepanelen zijn van uitstekende kwaliteit. Het product is handzaam en daarom makkelijk mee te nemen.

De zonnepanelen zorgen ervoor dat je hem, wanneer de zon schijnt, op elk gewenst moment op kunt laden zonder dat daar een stopcontact voor in de buurt hoeft te zijn.

De twee USB uitgangen zijn ideaal wanneer je onderweg bent met een vriend / vriendin die ook een apparaat heeft dat opgeladen moet worden.

 

Deze powerbank is zeker een aanrader.

 

 

 

 

 

 

 

 

Reacties

 1. Batts Batts

  Beste Ardon,

  Het verschil tussen deze powerbanks is enkel de kleur.

  Xtorm heeft de oranje vervangen voor de grijze.

  Mocht u nog meer vragen hebben kunt u natuurlijk altijd mailen.

  Met vriendelijke groet,

  Willem
  Batts

 2. Ardon Veldhuijzen Ardon Veldhuijzen

  Geachte heer / mevrouw
  Kunt u mij vertellen wat het verschil zijn tussen Xtorm lava Solar Charger AM 114 en de Xtorm Lava 2 Solar Charger AM120.
  Volverwachting wacht ik op uw antwoord.
  Met vriendelijke groet

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden

Over ons

Contact

 • Patronaatstraat 23
 • klantenservice@batts.nl

Mijn accountInloggen   Registreren

Nieuwsbrief
Abonneer   Privacy Policy

Facebook

← Keer terug naar de backoffice    Deze winkel is in aanbouw. Eventueel geplaatste orders zullen niet worden gehonoreerd of verwerkt. Hide