VOOR 17:00 BESTELD, MORGEN IN HUIS | GRATIS VERZENDING*
Land:

Je telefoon draadloos opladen met Qi-technologie

Je telefoon draadloos opladen met Qi-technologie

Ben jij het ook beu om gebruik te maken van kabels voor het opladen van je telefoon? In dat geval biedt Qi-technologie je daar de perfecte oplossing voor! Veel oplaadkabels gaan snel kapot waardoor je iedere keer opnieuw andere moet kopen. Deze kabels kosten doorgaans verrassend veel geld waardoor gebruikmaken van je telefoon meteen een stuk duurder wordt. Bovendien moet je telkens de kabel erin en eruit doen, wat ook voor ergernissen zorgt. Het kan gelukkig ook anders, namelijk door gebruik te maken van de Qi-technologie. Deze technologie die reeds wordt gebruikt door populaire merken als Samsung, Sony, LG en HTC maakt het mogelijk om je telefoon gewoon op een oplaadpad te plaatsen waarna deze wordt opgeladen. Het gevolg is dat je met Qi-technologie geen gebruik meer dient te maken van oplaadkabels terwijl je telefoon wel ten allen tijde van een energieboost kan worden voorzien. Klinkt dit voor jou ook als muziek in de oren? Lees dan snel verder en ontdek de unieke voordelen die zijn verbonden aan het gebruik van Qi-technologie!

Qi-technologie met en zonder netstroom

Je telefoon draadloos opladen door gebruik te maken van Qi-technologie zorgt er helaas niet altijd voor dat je helemaal draadloos te werk kan gaan. In het merendeel van de gevallen dien je namelijk de lader nog steeds aan te sluiten op de netstroom. Toch bestaan er ook reeds zogenaamde powerbanks die gebruikmaken van Qi-technologie. Zodra deze powerbanks zijn opgeladen kunnen ze er voor zorgen dat je overal en altijd zonder ook maar enige kabel je telefoon kunt opladen. Hierdoor heb je altijd een beetje extra energie bij de hand waardoor je telefoon draadloos opladen door middel van de Qi-technologie absoluut kinderspel wordt!


Qi-technologie op basis van inductie

De vraag die iedereen zich uiteraard stelt is hoe Qi-technologie nu precies werkt, wel dat is zeer eenvoudig. Je telefoon draadloos opladen met de Qi-technologie gebeurt door gebruik te maken van inductie. In principe bestaat het systeem uit twee spoelen, één ontvanger en één zender. De zender (de oplader) straalt een magnetisch veld uit terwijl de ontvanger over een spoel beschikt die het magnetisch veld kan omzetten in stroom. Wanneer dit gebeurt wordt de stroom vervolgens getransporteerd naar de accu van je telefoon waarna deze wordt opgeladen. De nieuwe Qi-technologie maakt het al mogelijk om binnen een straal van 4 centimeter een apparaat op te laden. Ook kunnen bij de nieuwe technologie meerdere apparaten tegelijk opgeladen worden met maar 1 oplader. Niet alleen jouw eigen telefoon wordt draadloos opgeladen, maar ook die van je partner wordt met behulp van Qi-technologie dus kinderspel!


Is een telefoon draadloos opladen de toekomst?

Op dit moment zijn nog niet alle functionaliteiten van de Qi-technologie beschikbaar. Hoewel Qi-technologie reeds aanzienlijke vooruitgang heeft geboekt en het op moment van schrijven zonder probleem mogelijk is om je telefoon op te laden, kun je nog geen gegevens draadloos uitwisselen. Dit is wel mogelijk met WiFi en Bluetooth, maar in de praktijk verloopt de uitwisseling met behulp van een kabel veelal toch een behoorlijk stuk eenvoudiger. Ondanks het feit dat we er in geloven dat je telefoon draadloos opladen de toekomst wordt en Qi-technologie daar ongetwijfeld van aan de basis ligt kan dit dus zomaar nog enige tijd duren.


Draadloos opladen met Qi-technologie

Wil je eveneens jouw telefoon draadloos opladen en wil je graag weten wat je daar precies voor nodig hebt? Om gebruik te kunnen maken van de Qi-technologie moet je over een telefoon beschikken die is uitgerust met een Qi-ontvanger. Beschikt jouw telefoon nog niet over deze technologie, dan kun je een Qi-ontvanger aanschaffen. Er zijn ook draadloze Qi-ontvangers die je makkelijk kunt aansluiten op je micro-USB poort welke dus geschikt zijn voor elke Android telefoon. Heeft jouw telefoon deze speciale ontvanger wel? In dat geval kan je meteen gebruik gaan maken van de voordelen van de Qi-technologie. Koop een oplaad pad of een powerbank met Qi-technologie en je hebt geen kabel meer nodig om je telefoon op te laden!

Klik hier voor een overzicht van telefoons die al over Qi-technologie beschikken.


Draadloze powerbanks

 Draadloze opladers / oplaad pads

 

Draadloze ontvangers

 


Draadloze ontvanger voor Qi-technologie plaatsen

Wanneer je gebruik wil maken van Qi-technologie en je telefoon niet standaard over een dergelijke ontvanger beschikt zal je deze zelf in je telefoon moeten plaatsen. Na afloop hiervan zal je telefoon draadloos opladen zonder probleem kunnen verlopen. Hoe je dit precies doet is zeer eenvoudig. Je opent je telefoon, en haalt de sticker van de draadloze ontvanger. Vervolgens plaats je de ontvanger op de batterij die in je telefoon zit. Let op, doe dit op zo'n manier dat de ijzeren pinnetjes op elkaar vallen. Wrijf even goed over de sticker en controleer of de draadloze ontvanger echt goed vastzit. Dit is van cruciaal belang voor het werken van Qi-technologie. Heb je dit gedaan? Dan kan je, je telefoon sluiten. Je telefoon draadloos opladen door middel van Qi-technologie is vanaf nu mogelijk!

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden

Over ons

Contact

  • Patronaatstraat 23
  • klantenservice@batts.nl

Mijn accountInloggen   Registreren

Nieuwsbrief
Abonneer   Privacy Policy

Facebook

← Keer terug naar de backoffice    Deze winkel is in aanbouw. Eventueel geplaatste orders zullen niet worden gehonoreerd of verwerkt. Hide