VOOR 17:00 BESTELD, MORGEN IN HUIS | GRATIS VERZENDING*
Land:

Hoe werkt een solar powerbank?

  • Geplaatst op
  • 0
Hoe werkt een solar powerbank?

In dit artikel vertellen we alles wat je moet weten over een solar powerbank.

Wat is een solar powerbank?

Powerbanks worden steeds populairder en zijn er inmiddels in alle soorten en maten. Er bestaan powerbanks met een uniek design zoals een steen, powerbanks die geschikt zijn voor extreme-sports, powerbanks die geschikt zijn om een telefoon op te laden en zelfs powerbanks die een laptop van een volle accu kunnen voorzien.

Naast de powerbanks die via netstroom opgeladen worden, bestaat er ook een aparte categorie externe accu’s, namelijk: de solar powerbanks.

Een solar powerbank is een gewone powerbank met een zonnepaneeltje erop. Hierdoor is het mogelijk de powerbank naast netstroom ook met zonne-energie op te laden.
Wat is een solar powerbank?

Een powerbank op zonne-energie is vergelijkbaar met een gewone powerbank. De powerbank heeft een bepaald vermogen, uitgedrukt in mAh. Vaak heeft hij twee USB poorten, waardoor het mogelijk is twee apparaten tegelijkertijd van stroom te voorzien. Daarnaast beschikken de meeste powerbanks over led-lampjes die laten zien hoeveel stroom er nog beschikbaar is in de powerbank.

Net zoals er gewone powerbanks bestaan voor telefoons, tablets en laptops, bestaan er ook solar powerbanks met een vermogen dat groot genoeg is om een laptop op te laden.

Het verschil met een gewone powerbank zit hem in het zonnepaneel dat zich op de powerbank bevindt.  Deze zonnepaneel maakt het mogelijk de powerbank naast netstroom ook op te kunnen laden door middel van zonne-energie. Dit in tegenstelling tot de gewone powerbanks die alleen doormiddel van netstroom opgeladen kunnen worden.
Hoe laadt de solar powerbank op doormiddel van zonne-energie?

Op de powerbank bevinden zich zonnepanelen. Deze panelen reageren op zonlicht, daglicht alleen is niet voldoende. Voor het snelste resultaat kun je de powerbank het beste tussen 9.00 uur en 15.00 uur in de zon leggen. Tussen deze tijdstippen is de zon namelijk op zijn felst. Let er wel op dat je de powerbank met de zonnepanelen naar boven legt.

Doordat het opladen van de powerbank door middel van zonne-energie veel tijd in beslag neemt, wordt aangeraden de powerbank opgeladen mee te nemen. De zonne-energie kan het best gebruikt worden voor het bijladen van de powerbank, waardoor deze langer te gebruiken is.

Is de powerbank helemaal leeg en je telefoon ook maar heb je wel het geluk dat de zon schijnt? Dan zal de powerbank het zonlicht automatisch in stroom voor je apparaat omzetten wanneer je deze eraan hangt. Dit is dus heel handig als je toch snel iets moet laten weten!

Belangrijk om je te realiseren is dat de zonnepanelen op de powerbank veel minder krachtig zijn dan de zonnepanelen op daken van huizen. De zonnepanelen die je op de daken vindt, doen hun werk ook wanneer het bewolkt is. De zonnepanelen op een powerbank reageren enkel op zonlicht.

 


Xtorm Lava charger 2Hoe vaak kun je een apparaat opladen met een solar 

powerbank?

Het aantal keer dat je een apparaat op kunt laden met een solar powerbank is net als bij een normale powerbank afhankelijk van het vermogen van de powerbank.

Wanneer je powerbank 6000mAh is en je telefoon 2200mAh, dan kun je de telefoon dus volgens de vuistregel ongeveer: 6000/2200=2,7 keer op laden. Let er op dat er altijd wat stroom verloren gaat, dus dat het net iets minder is.

De zonne-energie zorgt ervoor dat de powerbank langer meegaat. Hierdoor zal het gemiddelde aantal keer opladen dus omhoog gaan.
Welke solar powerbank past bij mij?

Benieuwd welke solar powerbank bij jou past? Batts verkoopt solar powerbanks voor zowel telefoons / tablets als laptops en in diverse prijsklassen. Neem een kijkje en zorg ervoor dat je apparaat dankzij de solar powerbanks niet leeg gaat tijdens de fietstochten en terrasdagen tijdens het heerlijke lenteweer.Aankooptips:

Batts solar powerbank 6000 mAh 

Batts solar powerbank 23.000 mAh, ook voor laptops

Gebruik de kortingscode ''zon'' en krijg 10% korting op deze solar powerbanks.
 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden

Over ons

Contact

  • Patronaatstraat 23
  • klantenservice@batts.nl

Mijn accountInloggen   Registreren

Nieuwsbrief
Abonneer   Privacy Policy

Facebook

← Keer terug naar de backoffice    Deze winkel is in aanbouw. Eventueel geplaatste orders zullen niet worden gehonoreerd of verwerkt. Hide