VOOR 17:00 BESTELD, MORGEN IN HUIS | GRATIS VERZENDING*
Land:

Apps sluiten, gaat je batterij dan langer mee?

Apps sluiten, gaat je batterij dan langer mee?

De batterij van je iPhone besparen, doe je dat echt door je apps te sluiten? In dit artikel vertellen we je het.

De batterij van je iPhone besparen, doe je dat echt door je apps te sluiten?


Veel iPhonegebruikers zweren erbij: de apps in je multitask scherm verwijderen, om zo batterij te besparen. Waarschijnlijk herken je jezelf hier ook in. Volgens Craig Federighi vicepresident software bij Apple is dit klinkklare onzin. Het zou de batterij van je iPhone zelfs sneller leegtrekken dan energie besparen.

 

Craig Federighi wordt vaak gevraagd voor de presentaties van Apple. Hierin vertelt hij over de nieuwe functies onder andere iOs. Deze man weet dus waar hij het over heeft.

 

Toen een iPhone gebruiker de Apple-baas Tim Cook via e-mail vroeg of het nou wel echt zin had om alle apps in het multitask venster te verwijderen om zo batterij te besparen, reageerde hij niet zelf. In plaats daarvan stuurde hij de vraag door naar Craig Federighi.

 

Craig Federighi antwoorde vervolgens met één klein woord: nee. Nee het afsluiten van apps heeft geen invloed op de accuduur.

 

De reden is heel simpel. Veel iPhone gebruikers denken dat de apps die zij in het multitask scherm hebben staan ‘actief’ zijn. Echter is dit niet het geval. Zodra je van de ene app naar de andere gaat, wordt de vorige app gepauzeerd. Hierdoor heeft deze geen invloed meer op de accuduur.

 

Dit geldt overigens niet voor apps zoals Spotify. Deze blijven actief omdat je anders geen muziek meer kunt luisteren.

 

Maar is het afsluiten van apps dan zo slecht voor je batterij? Het antwoord hierop is ja. Het kost je iPhone veel meer energie een app opnieuw op te starten dan hem uit de pauzemodus te halen. Hierdoor gaat je batterij sneller leeg. Wanneer een app vastloopt of andere problemen veroorzaakt, kun je hem natuurlijk wel gewoon via het multitask scherm uitschakelen.  


 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden

Over ons

Contact

  • Patronaatstraat 23
  • klantenservice@batts.nl

Mijn accountInloggen   Registreren

Nieuwsbrief
Abonneer   Privacy Policy

Facebook

← Keer terug naar de backoffice    Deze winkel is in aanbouw. Eventueel geplaatste orders zullen niet worden gehonoreerd of verwerkt. Hide